Què fer abans de vendre o regalar el teu Mac?

Quan estiguis a punt per vendre o regalar el teu Mac, hi ha alguns passos que has de prendre.
Realitzar una còpia de seguretat del teu equip, desactivar algunes funcions i serveis i esborrar el disc dur. A continuació et mostrem els passos a seguir.

¿Migrant a un nou Mac?

Aprèn a moure tots els teus arxius al teu nou Mac. Fes això abans d'esborrar el disc dur.

1- Crear una còpia de seguretat


Assegura't d'haver una còpia de seguretat actualitzada dels teus arxius i dades importants. Aconsegueix informació sobre com fer una còpia de seguretat de les dades en OS X.

2- Sortir d'iTunes

Obre iTunes. A la barra de menús a la part superior de la pantalla del teu Mac, selecciona Compte> Autoritzacions> Desautoritzar aquest equip. Quan se't sol·liciti, ingressa el teu ID d'Apple i contrasenya. A continuació, feu clic a Desautoritzar.

Més informació sobre la desautorització mitjançant iTunes, incloent com desautoritzar tots els equips que ha utilitzat amb el seu compte d'iTunes.

3- Sortir d'iCloud

Si utilitzes Find My Mac o altres funcions d'iCloud en el teu Mac, primer has arxivar o fer còpies de les dades d'iCloud. Després, tria Menú Apple> Preferències del sistema, feu clic a iCloud i, a continuació, desactiva la casella de verificació Cerca meu Mac.

Finalment, surt de iCloud. En Preferències del sistema, feu clic a iCloud i, a continuació, fes clic al botó Tancar sessió.

En sortir d'iCloud, es tens l'opció de suprimir les dades d'iCloud de la seva Mac. Les dades d'iCloud romandran en qualsevol altre dispositiu que utilitzi el mateix ID d'Apple.

4- Sortir d'iMessage


Si utilitzeu OS X Mountain Lion o posterior, Desconnecta't d'iMessage. En l'aplicació de missatges, tria Preferències> Comptes. Selecciona el teu compte de iMessage i, a continuació, fes clic a Tanca la sessió.

5- Esborrar i reinstal·lar OS X

Per reformatar el teu disc dur i reinstal·lar OS X, segueix aquestes instruccions. Després de reformatar el teu disc dur i reinstal·lar OS X, l'equip es reinicia en una pantalla de benvinguda i et demana que escullis un país o una regió. Si vols deixar el Mac en estat inicial, no continues amb la configuració del sistema. En el seu lloc, pressiona Comando-Q per apagar el Mac. Quan el nou propietari activi el Mac, l'Auxiliar de configuració el guiarà durant el procés de configuració.